Adega de Pegoes Selected Harvest

9,80

Tipas Baltas
Gamintojas Pegoes
Šalis Portugalija
Regionas Setubal
Metai 2021
Saldumas sausas
Vynuogės  30% Fernao Pires, 25% Verdelho, 25% Antao Vaz, 10% Chardonnay and 10% Arinto.
Talpa 0,75
Stiprumas 13 %

Spalva: šiaudų gelsvumo
Kvapas: citrusų, tropinių vaisių, prieskonių
Skonis: citrusų, tropinių vaisių, minerališkas,  labai maloniai gaivus ir harmoningas. Poskonis švelnus
Bradinimas: 4 mėnesius brandintas prancūziško ir amerikietiško ąžuolo statinėse
Rekomenduojama patiekimo temperatūra: 12 – 14 °C.
Rekomenduojama prie: prie  keptos žuvies, vėžiagyvių, moliuskų, vištienos, minkšto ožkos sūrio

Rekomenduojama laikyti butelyje:  iki 5 metų

 

Liko 3

Gamintojas  yra didelis  kooperatyvas.  Kooperatyvo pranašumas lyginant su smulkiu šeimos ūkiu –  daugiau galimybių  investuoti į naujas vynuogių auginimo ir vyno gamybos technologijas bei įrangą, plėsti vynuogynus. Šio kooperatyvo vynuogynai auga Setubal pusiasalyje netoli Lisabonos ir užima 890 hektarų. Pusiasalis yra tarp dviejų upių – Tago ir Sado. Dalį jo supa Atlanto vandenynas. Dirvožemis drėgno smėlio.

Portugalai nuo seno įpratę daugiau vyno daryti iš veislių mišinio, negu iš vienos veislės. Ir šiam iš rinktinio derliaus uogų sudarytas kupažas iš keturių veislių, visų po vienodą dalį. Dvi iš tų veislių parinktos suteikti struktūrą ir jėgą, kūną, kitos dvi – gaivumą, lengvumą. Jėgai, be abejo parinkta Chardonnay veislė, o iš vietinių – Antão Vaz. Pastaroji labai gerai vertinama dėl to, kad karštame ir sausame pietinės Portugalijos klimate duoda aukštos kokybės baltą vyną. Tipiškas aromatas ir skonis yra tropinių vaisių,  gaivus ir skaidrus.Brandinimas  statinėje suteikia  dar platesnį aromatų ir skonių spektrą. Kartu  su Chardonnay savybėmis sudaro tokį pilną ir tvirtą kūną, kad jį elegantiškesniu padaro tik lengvesnės veislės. Arinto net ir karštame klimate sukaupia daug  reikalingo rūgštumo ir atiduoda jį vynui, suteikdama gaivumo, citrusų aromato ir skonio ir ilgesnį amžių. Verdelho suteikia rūgštumo, vadinas, gaivumo, bet, turėdama mažiau cukraus, mažina alkoholio tūrį.