Adega de Pegoes Touriga Nacional

11,50

Tipas Raudonas
Gamintojas Pegoes
Šalis Portugalija
Regionas Setubal
Metai 2017
Saldumas sausas
Vynuogės Touriga National 100%
Talpa 0,75
Stiprumas 14,5 %

Spalva: intensyvi, tamsiai raudona
Kvapas: raudonųjų vaisių su ąžuolo natomis
Skonis: intensyvus, stiprus su geru taninų balansu
Bradinimas: 12 mėnesių amerikietiško ir prancūziško ąžuolo statinėse, 4 menėsius buteliuose
Rekomenduojama patiekimo temperatūra: 16 – 18 °C.
Rekomenduojama prie: žvėrienos, mėsos kepsnių ant grotelių, brandinto sūrio
Rekomenduojama laikyti butelyje:  10 metus

750ml

 

Liko 98

+Įpakavimas

Taip (3,00)

+Įpakavimas

Taip (3,00)

14,50

Gamintojas yra didelis  kooperatyvas..  Kooperatyvo pranašumas lyginant su smulkiu šeimos ūkiu –  daugiau galimybių  investuoti į naujas vynuogių auginimo ir vyno gamybos technologijas bei įrangą, plėsti vynuogynus. Šio kooperatyvi vynuogynai auga Setubal pusiasalyje netoli Lisabonos ir užima 890 hektarų.. Pusiasalis yra tarp dviejų upių – Tago ir Sado. Dalį jo supa Atlanto vandenynas. Dirvožemis drėgno smėlio.
Vynuogių veislė Touriga Nacional  pasaulyje ir Lietuvoje dar nedaug žinoma. Taip yra dėl kelių priežasčių. Pirmoji ta, kad ji ilgai buvo naudojama daugiausiai porto vynui kelių veislių mišinyje. Portui ji laikoma geriausia, bet visas veislių mišinys nebuvo skelbiamas, taigi ir ši veislė neminima. Antra, Douro slėnyje ji buvo naudojama ir kasdieninio stalo vyno gamybai, bet tas vynas niekuo negarsėjo. Tik kai modernesni vyndariai suprato, kokias galimybes turi ši veislė, pradėjo ją plačiau auginti Portugalijoje  ir  daryti iš jos puikų vyną, tik tada jos vardas pradėjo garsėti pasaulyje. Na, o tai, kad ji nėra iš derlingųjų, riboja vyno kiekį, tuo pačiu ir garsą. O išgarsėti visur reikia laiko…
Dabar Touriga Nacional laikoma geriausia vietine Portugalijos raudona veisle. Šiuolaikinam, labiau išprususiam  vartotojui  vietinės veislės – tai atradimas.
Ši veislė vynui duoda daug spalvos ir taninų, tvirtą kūną ir gerą struktūrą, didelį ekstraktyvumą, ilgą amžių. Žinoma, tai priklauso ir nuo vietos dirvožemio bei klimato. Douro upės regione uolienų ir molio dirvožemyje tos savybės ryškesnės, pietinėje Portugalijoje lengvame smėlio ir žvyro dirvožemyje, šiltesniame ore  vynas lengvesnis.
Nors tradiciškai Touriga Nacional naudojama kelių veislių mišiniuose, kur ji atlieka pagrindinį vaidmenį, vis daugiau ir daugiau daroma vyno vien tik iš jos.
Šis Adega de Pegoes vynas vien tik iš šios veislės raugintas nerūdijančio plieno talpyklose, ilgai maceruotas. Brandintas prancūziško ir amerikietiško ąžuolo mažose statinėse 12 mėnesių. Po to laikytas 4 mėnesius butelyje. Vynas gerės iki 7 metų amžiaus.
Savo geram vynui iš Touriga National kooperatyvas naudoja  modernaus dizaino butelį.