Cantina Frentana Pacorino D’Abruzzo

10,50

Tipas Baltas
Gamintojas Cantina Frentana
Šalis Italija
Regionas Abruzzo
Metai 2019
Saldumas sausas
Vynuogės Pecorino 100%
Talpa 0,75
Stiprumas 13 % tūrio

Spalva: gelsva
Kvapas: citrusų (ypač citrinos žievelės), pietų vaisių, saldymedžio, gėlių – akacijų ir jazminų

Skonis: citrusų, obuolių, kriaušių, suderintas rūgštumas, elegantiškas gaivumas, šiek tiek jaučiami saldymedžio tonai, lengvas minerališkumas. Svarus, tvirtas. Poskonis ilgas.
Bradinimas: nėra
Rekomenduojama patiekimo temperatūra: 10 – 12 °C.
Rekomenduojama prie: prie garintos ir keptos žuvies, vėžiagyvių, baltos mėsos, užkandžių, vidutiniškai brandinto Pecorino sūrio. Dėl gero balanso ir svarumo tinka ir vienas.
Rekomenduojama laikyti butelyje:  iki 5 metų
750 ml

 

Liko 12

+Įpakavimas

Taip (3,00)

+Įpakavimas

Taip (3,00)

13,50

Gamintojas Cantina Frentana yra didelis 400 narių kooperatyvas, veikiantis nuo 1958 m.  Skirtingai nuo smulkių šeimos įmonių, jis turi kur kas daugiau galimybių  investuoti į naujas vynuogių auginimo ir vyno gamybos technologijas bei įrangą, plėsti vynuogynus. Vynuogynai auga Peskaros kalvose, gerai saulės apšviesti, netolimos Adrijos jūros vėjo gaivinamai.
Vynuogių veislė Pecorino pasaulyje ir Lietuvoje dar nedaug žinoma. Taip yra dėl to, kad veislė dėl nedidelio derliaus buvo vis mažiau auginama ir galėjo visai išnykti tuo metu, kai augintojams ir vyndariams svarbiausia buvo vyno kiekybė. Dabar,  Abrucų regione, kaip ir visoje Italijoje,  daug labiau rūpinantis vyno kokybe, Pecorino veislė auginama vis plačiau. Ji auginama ir kaimyniniuose Markės, Umbrijos ir Toskanos regionuose. Tai vietinė veislė, vartotojams įdomesnė nėgu tarptautinės veislės.
Pecorino veislės pavadinimo kilmė nėra žinoma . Lietuviškai tas žodis reiškia „avies“. Ir yra toks pat, kaip avies sūrio pavadinimas „Pecorino“ . Kodėl avies? Vieni aiškina, kad avys besiganydamos mėgsta šių vynuogių lapus; kiti sako, kad kekės panašios į avių uodegą.
Šios uogos duoda daug rūgšties ir cukraus. Iš rūgšties vyno gaivumas, iš uogų daugiau alkoholio. Tipiškai vynas šiaudų gelsvumo, sausas, minerališkas, vaisiškas ir gėliškas.
Gamintojas Cantina Frentana yra didelis 400 narių kooperatyvas, veikiantis nuo 1958 m.  Skirtingai nuo smulkių šeimos įmonių, jis turi kur kas daugiau galimybių  investuoti į naujas vynuogių auginimo ir vyno gamybos technologijas bei įrangą, plėsti vynuogynus. Vynuogynai auga Peskaros kalvose, gerai saulės apšviesti, netolimos Adrijos jūros vėjo gaivinamai.